Kedves szavak akár Valentin-napra is

Egy különleges selyemkendőt terveztem, amely alkalmas Valentin-napi ajándéknak is. A nagyon kedvelt pipacs mintát ötvöztem olyan szavakkal, amik megerősítést adnak a hétköznapokban.

A Valentin-nap nagyon beépült az elmúlt évtizedekben az ünnepeink közé. Az én gyerekkoromban egyáltalán nem tudtunk a létezéséről sem, ezért mi a férjemmel ezt nem ünnepeljük. De a fiatalabb korosztály örömmel lepi meg a kedvesét valamivel ezen a napon. A szokásos romantikus bonbon-maci-virág háromszögtől érdemes elvonatkoztatni. Ha wellness hétvégére nincs lehetőségünk, akkor maradnak az apróbb ékszerek. De miért ne lehetne az ajándék egy kézzel festett selyemkendő? Sok helyen nem csak a szerelmesek lepik meg egymást apróságokkal, szívhez szóló üzenetekkel, hanem a kisiskolások is írnak egymásnak kedves üzeneteket, sőt, kapnak a tanárnénik is képeslapokat. Így nem maradnak ki a kedvességekből az egyedülállók sem.

Minta választás

Ezt a mintát kissé mandala formára alakítottam. Van egy központi része, és a kedves szavak, pozitív gondolatok onnan indulnak ki. Így szórják szét a kedvességet és a pipacsok szirmát, hogy örömet hozzanak a viselőjének. Ezért ajánlom olyan vásárlók figyelmébe is, akik egy kedves barátnőnek szeretnének örömet okozni, vagy maradandó ajándékot adni. Csupa olyan szavak vannak rajta, amit nagy szeretettel kívánunk a kedvesünknek vagy egy kedves barátnőnknek. Alkalmas egy új életszakasz kezdéséhez ajándéknak, vagy egy szép kerek szülinapra is.

De nézzük mik is ezek a szavak

Törődés: A legtöbb, amit bárkinek adhatunk, hogy törődünk vele.

Elfogadás: Ez talán nem is olyan egyszerű. Másokat hamarabb elfogadunk sokszor, mint magunkat. Saját hibáinkkal, vélt sérelmeinkkel nem egyszer később tudunk megbékélni, mint másokéval. Ezért ennek a szónak igazán súlya van.

Kedvesség: A kedvességnek alapnak kellene lennie a párkapcsolatunkban és az egyéb hétköznapi kapcsolatainkban is. Soha ne felejtsünk el kedvesnek lenni embertársainkkal! Adjuk azt, amit mi is szeretnénk kapni, és ez a kedvességnél kezdődik.

Önbecsülés: Azt várjuk, hogy szeressenek minket. Ha lehet, feltétel nélkül, úgy ahogy vagyunk. Könnyű ezt kimondani, de ha nem értékeljük magunkat eléggé, akkor fogadni sem tudjuk a szeretetet és a kedvességet. Ehhez pedig az kell, hogy becsüljük önmagunkat.

Csók, ölelés, öröm, szerelem: Ez a négy szó összetartozik. Nincsenek meg egymás nélkül. Ha bármelyiket kihagynám, már valami sántítana. Hiszen a szerelem nem lehet meg csókok, ölelések nélkül, amitől akkora öröm szerelmesnek lenni.

A színválasztás

A türkizes árnyalatot választottam alapszínnek. Kicsit olyan, mintha a Balaton vizébe lenne dobva egy pipacs csokor, vagy a tiszta tavaszi égboltra lenne írva ez a sok kedvesség.

Természetesen választhatod más alapszínnel is, és kérheted, hogy valamelyik szót cseréljem ki a kendőn. De ha így tetszik ahogy van, akkor itt tudod megrendelni: https://www.enkisboltom.hu/selyemkendo/selyemkendo-82

Mérete: 55×55 cm.

Ha szeretnéd még elolvasni, hogy mit írtam már a pipacsos mintáimról, és megnézni, hogy milyen mintákat festettem, akkor nézd meg ezt a két blogbejegyzést:

A webáruházban mindig találsz többféle pipacs mintás selyemkendőt és sálat, de szívesen vállalok egyedi elképzelések alapján is selyemfestést. Keress emailben: info@csajbokmarta.com

Ha egyéb kedves szavakkal ellátott selyemkendő is érdekel, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a bejegyzésemet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: