Mandalás tál

Üvegre festett mandalák

Aki szeret mandalát készíteni, vagy elbarangolni a mandalák világában, az biztosan tudja, hogy a mandalák mindenhol megjelenhetnek. Hiszen nem a megjelenés helye adja a lényegét, hanem a belső tartalma. A mondani valója, az érzelmi töltete.

Amikor Te magad készíted, akkor a belső önvalódat tükrözi. Alkothatod papírra, fára, anyagra, homokba. Lehet hímzés, faragás, vagy akár egy kert részlet.

Ha egy megrajzolt mandalát színezel, akkor nem véletlen, hogy az adott napon épp milyen színű festékekhez nyúltál. A színek elárulják aznapi hangulatodat, titkos érzelmeidet. A választott színek vagy arról árulkodnak, hogy mi hiányzik az életedből, vagy mi az, ami túlcsordul. Bár ehhez tudni kell olvasni a színekből.

De térjünk vissza az üvegre festett mandalákhoz. Szeretnék most megmutatni néhány mandalával dekorált üvegtálat, amit még 2012 környékén készítettem. Mivel az első és egyben kedvenc szakmám a kirakatrendező-dekoratőr, ezért ennek sokat köszönhetek azon a téren, hogy rengeteg kézműves technikát kipróbálhattam már a tanuló évek alatt. Azóta ez a világ még tágabb lett, hiszen a dekorációs és hobbi boltok szinte minden évben kínálnak valami új, kipróbálásra váró dekorációs lehetőséget.

Amikor népszerűvé vált az üvegfestés, természetesen én is kipróbáltam. A technika nagyon hasonlít a selyemfestéshez. Lehet használni kontúrozót és csodás árnyalatú festékeket. Természetesen itt is sok tapasztalatra van szükség, hogy igazán szép dolgok kerüljenek ki a kezünk közül.

Ezt az időszakomat mutatom most meg. Kiválasztottam néhány meleg, őszi hangulatú tálat, és néhány aranyosan csillogó, ünnepi hangulatú tálat is.

Bronzos mandalás tál Mandalás bronzos tál

Ennél a csodás, bronzosan csillogó tálnál egy feng shui mintát választottam. Olyan gyönyörűnek találtam a tálat, hogy nem akartam színeket bele vinni, csak még egy kicsit tovább fokozni a szépségét. Ezért csak a minta alapjait festettem fel arannyal és néhány díszgyöngyöt tettem rá.

Mandala motívumos bronzos tál

A másik kettőnek arany az alapja. A tál már alapból arany volt, így már csak színeket és formákat kellett álmodni hozzá. A kékek és zöldek a pirossal az arannyal együtt ókori hatást hoztak össze. Mivel nagyon tetszett ez a kombináció, ezért még egy másikat is készítettem.

Arany-kék-vörös mandalás tál

Ez már nem ókori hatású, hanem nagyon is nőies. A bimbózó és nyíló virágok sárgás üveggyöngyökkel, olyan, mintha egy virágos tálra még néhány finom méz cseppet is cseppentettünk volna. Élvezet belemerülni a látványba. Egy hangulatos női szoba dísze lett, erősítve azokat az életterületeket, amikre épp szüksége volt a hölgynek.

Virág motívumos mandalás tál

Minden otthon elbír egy kis finom csillogást. Ha ezt még mandalákkal is kombináljuk izgalmas, de mégis tiszta rezgéseket vihetünk az otthonunkba.

Kék-vörös-arany mandalás tál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: