Velencei karnevál ihlette

Velencei karnevál ihlette

Ennek a kendőnek a mintája nem lett előrajzolva. Teljesen intuitív módon készült a Velencei karnevál ihletésével. Izgalmas játék elengedni a fantáziámat és a kezemet, hogy szabadon áramoljon a selymen. Átlós vonalak, kacskaringók, kunkorok és hullámok jelennek meg egyszer csak a gyönyörű tiszta, hófehér hernyóselymen.

Selyemsál festése

A kontúrozó használatát azért szeretem, mert egy kis elegáns, sejtelmes csillogást ad a kendőnek vagy a sálnak, amit éppen alkotok. Ez a kendő is így készült.

A karnevál színei

Az első perctől fogva éreztem, hogy ez a kendő intenzív színek után kiált. Tudtam, hogy nem maradhat ki belőle a sötét fenyőzöld, amihez biztosan éreztem, hogy valamilyen lilás árnyalatnak kell társulnia.

Selyemfestés részlete

Aztán kibontottam azokat a festékeimet, amik ezekben az árnyalatokban voltak. Mivel több is szóba jöhetett, ezért egyértelművé vált, hogy színátmosások lesznek benne, hogy az intezitás még fokozottabb legyen.

Kézzel festett selyemsál készítése

Ekkor döbbentem rá, hogy ezek a színek olyanok, mint a Velencei karnevál színei. Harsányak, erőteljesek, de mégis elegánsak együtt. Öröm volt a vastag ecsetekkel dolgozni, és figyelni, ahogy a színek egymásba mosódnak. Aztán csak várni, hogy meddig futnak össze, és mikor megszáradnak, mi is lesz a végeredmény.

Kézzel festett selyemsál

A végén, egy tőlem kissé szokatlan színű és formavilágú kendő lett. Nagyon élvezetes volt festeni, és egy kicsit kikacsintani a megszokott színeim közül.

Kinek kell egy ilyen sál?

Minél többet néztem, annál biztosabban éreztem, hogy milyen hölgy számára lesz ideális ez a kendő. Ez a kendő egy olyan energikus, vagány, élettel teli hölgy után kiáltott, aki már túl van a negyvenen, de képes falni az életet. Utazgat, tesz-vesz, tele van tervekkel és energiával.

Velencei karnevál ihlette kézzel festett selyemkendő

Nem is tévedtem. Akiket megfogott ez a kendő, és megnézegették, felpróbálták, elkacérkodtak a gondolattal, hogy megvegyék, valóban ilyenek voltak.

Aztán egyszer csak meg lett a tulajdonosa. Egy olyan hölgy kapta a 60. születésnapjára a barátnőitől, akire tökéletesen illik a fenti leírás. Nagyon örült neki, mivel a színek is nagyon passzoltak a ruhatárához. Az ilyen összetalálkozás nekem is legalább ekkora örömöt szokott okozni.

Selyemkendő, kézzel festett, intenzív színekkel. Csajbók MártaVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük