2020. színe a mélykék selyemben és dekorációban egyaránt

2020. színe a mélykék selyemben és dekorációban egyaránt
Ragyogás fejléc

Még 2019 novemberében kaptam egy felkérést egy nagyon szép, és izgalmas munkára. Ráadásul kaptam mellé egy nagyon előrelátó, előre tervező, és nagyon türelmes megrendelőt Tóth Kata személyében, aki a Decoration & Design marketing vezetője.

Végtelen türelméért nagyon hálás vagyok, mert amit novemberben megrendelt, elég volt január 10-ig elküldenem.

Hat darab különleges selyemkendőről volt szó, ami egy rendezvény segítőinek készült az egységes kép érdekében.

Ragyogás karácsonyi meghívó

A sál apropója az volt, hogy Ragyogás címen január 20-án nyitotta meg kapuit 2020-as téli-karácsonyi bemutatótermük. Az egy hónapos nyitvatartás alatt vásárlók eljöttek, megtekintették a kb. 300 nm-es termet, benne több, mint 3 000 mintatermékkel. A rengeteg dekorációs termék közül a virágüzletek tulajdonosai, a virágkötők kiválaszthatatták azokat, amiket szeretnének ez év második felében üzletükben árulni. Előre leadhatták a megrendeléseiket. Majd szeptembertől, október első felétől, érkezik be a nagykereskedésbe a rendelt termékekből a hatalmas mennyiség. Az eseményen résztvevő vásárlók elsőként kapják meg azokat. Így tudnak már előre tervezni ők is, tudják milyen árukészletük lesz télen, illetve a dekorációs cégnek is segítség, hogy előre látják, mire van igény és milyen mennyiségben.

Az esemény csak viszonteladó virágkötő partnereknek szólt, a meghívót személyesen küldték ki minden vevőnknek.

Ez a téma nagyon kedves volt számomra, mert valaha én is a dekorációs szakmában dolgoztam. Régi dekoratőri iskolatársamnak Révfalusi Editnek köszönhetem, hogy beajánlott a cégnél.

Grafika részlet/2

De nézzük csak ennek a gyönyörű arany pálmaleveles mintának a nem túl könnyű elkészítési folyamatát.

Arany pálmás grafikája

Csak egy kisebb képet kaptam emailben. Amint látszik, a minta csodálatos, de a körvonalak borzasztó nehezen vehetőek ki, vagy bonthatóak szét.

pálmás f.f.

Először meg kellett csinálni számítógépen az egyszerűsített mintát fekete-fehérben, hogy lássam a levelek formáját. Aztán ezt a képet kinyomtattam, majd felosztottam négyzethálósan. Aztán felosztottam egy méretarányos lapon újra a négyzeteket, majd nekiültem kibogozni a levelek szélét, formáját, és aprólékosan átrajzoltam egytől egyik a mintát.

Minta rajzolás/2
Minta rajzolás

Aztán felrajzoltam a kontúrokat a selyemre. Majd kifeszítettem, és megkontúroztam arannyal.

A minta selyemre kerül
Részlet az arany pálmás kendőből
Részlet az arany pálmás kendőből/2

De ez nem a szokásos kontúrozás volt, mert amint látszik a levelek belsejében is sok arany felület van. Ráadásul csak kékeket használhattam. Rendesen el kellett mélyülni a mintában, hogy a sok kék közt azért legyenek mélységek, átmenetek, gyönyörűségek. Hát ehhez kellett a sokéves tapasztalat. Elkészült az első kendő, aztán már „csak” ötször kellett ezt megismételni.

Selyem a kereten
Egyedi megrendelés 6 darab kézzel festett

De elkészült! Mindezt a sok mindent a karácsonyi hajrás időszakban kellett elvégeznem.

Arany pálma leveles kendő

Mindenesetre nagyon élveztem a nehézségek ellenéreis. Szerintem gyönyörű minta. Ezúton is gratulálok a grafikusnak, akit sajnos nem ismerek.

Kész selyemkendő
Ragyogás katalógus

Gyönyörködjetek a képekben, és képzeljétek el, hogy milyen szép lehetett a rendezvény!Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük