Tavaszi virágok ihlették/3

Sorozatomat folytatva, most a nárciszok által megihletett selyemsáljaimból és kendőimből mutatok néhányat. Ezek a virágok is nagy változatosságot mutatnak, ezért örök ihlet adók. Vannak rövidebb és hosszabb szárúak, fehérek narancssárga középpel, vagy világos sárgák. De vannak sötét, szinte narancssárga árnyalatúak és még dupla szirmúak is. Nekem is van több féle a kertemben. Sőt, egyre több van, mert a gumóik szépen szaporodnak, és nincs szívem kidobni, vagy elajándékozni őket. Ezért lassan kisebb mezőt képeznek tavasszal. Viszont gyönyörű a látványuk, amikor a sárga fejükkel bólogatnak a tavaszi szélben. Ráadásul illatosak. Ezt különösen imádom a tavaszi virágokban. Mire kinyílnak, az emberek teljesen ki vannak éhezve a friss színekre, és az illatokra a hosszú tél után.

Kicsi selyemkendő nárciszokkal. Kézzel festett.

Ezt a virágot is megfestettem már képként, sálként és kendőként is. De van aki kis terítőnek használja. Néha több, néha kevesebb virágot alkalmazva a rajzon.

Selyemsál nárciszokkal, egyedi, kézzel festett. Csajbók Márta
Különleges, kézzel festett selyemsál, nárciszokkal. Csajbók Márta

A színeket el lehet vinni a meleg narancsos árnyalatokig, vagy akár a fanyar rezeda színig is. De a világos zöld is nagyon jól passzol hozzá.

Nárciszok selyemre festve

Nekem is van egy saját kicsi kendőm, amit összehajtogatva, vagy feltekerve szoktam hordani a nyakamban, kis masnival megkötve. Úgy hajtom meg, hogy a virágok jól látszódjanak, így egy egyszerű pamut felsővel felvéve is ad egy kis finom eleganciát. Mivel a virágokat általában arany kontúrozóval festem meg, ezért egy kis csillogás is van rajta, amitől igazán nőies lesz.

Kézzel festett selyemkendő nárciszokkal
Nárciszos selyemkendő, kézzel festve. Csajbók Márta

Ezt a mintát régebben képként festettem meg. Ez már nagyon régen volt, ezért erről digitális kép nem is készült. A róluk készült képek minősége azért ilyen rossz.

Nárciszos kézzel festett selyemkép.
Nárciszos selyemkép, kézzel festett

Ablakképeknek is elkészítettem a nárcisz motívumot. Mindig más és más a hatása. Itt a friss, tavaszi kék ég árnyalata adja a hátteret. Ha mindig szeretnéd látni az otthonodban ezeket a tavaszi virágokat, akkor sál helyett válassz ablakképet, és tedd ki a konyhába, vagy az előszobába, esetleg az étkezőbe. Ez is ugyanúgy készült. Kézzel festve, hernyóselyemre, örömmel, és a tavasz hangulatával átitatva.

Selyem ablakképek nárciszokkal. Kézzel festett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: