2014. április, San Antonio, Texas, USA. 

San Antonio Texas állam második, és az Amerikai Egyesült Államok hetedik legnagyobb városa, nem mellesleg egy nagyon hangulatos, déli klímájú hely. A szívembe zártam egy pillanat alatt, mert kicsit szinte már Mexikó, anélkül, hogy átmennénk a határon. Ebbe a városba többször is ellátogattunk a két és fél éves texasi tartózkodásunk alatt. Az idő szinte mindig jó, a növényzet különleges és az európai ember számára érdekes látnivalókat kínál. Az állatkert mellett a Six Flags nevű óriási vidámpark is vonzza a látogatókat. Mi is megnéztük, és életemben először (talán utoljára is) itt ültem olyan hullámvasúton, ami átfordul (360 fokot).

Műemlék nem túl sok van, de arra nagyon büszkék. Az egyik büszkeségük az Alamo. Texas számára egy fontos csata kapcsolódott ehhez az erődhöz 1836-ban. Az Alamo ostroma (1836. február 23. – március 6.) a texasi forradalom egyik legfontosabb eseménye volt. A tizenhárom napos ostrom után a mexikói csapatok Antonio López de Santa Anna tábornok vezetésével megtámadták az Alamót, az egykori spanyol katolikus misszió épületegyüttesét, ahol egy texasi csapat sáncolta el magát. A támadás során az összes texasi védő elesett. Santa Anna kegyetlensége sok texasi telepest és amerikai kalandozót sarkallt arra, hogy belépjen a texasi hadsereg soraiba. 1836. április 21-én a San Jacintó-i csatában a bosszúra szomjas texasi hadsereg legyőzte a mexikóiakat, a texasi forradalom ezzel véget ért.

Az Alamo

A képen ez az épület látható. Egyik alkalommal ide is elvittem az egyik régen festett selyemsálamat, hogy meglengessem a finom, meleg déli szélben.

Ebben a városban rengeteget lehet romantikázni, mert a város közepén kanyargó folyó egy igen nagy szakasza nagyon látványosan lett kialakítva. Több emelet magas fák alatt szállodák, hangulatos éttermek, üzletek helyezkednek el. Egymást váltják a steakező helyek és az autentikus mexikói éttermek. Szól a zene, lehet csónakázni, vagy nagyméretű csónakot bérelni személyzettel, és azon vacsorázni. A folyót romantikus hidak szelik át és kacsák úszkálnak rajta.

San Antonio Riverwalk

Amikor leszáll az este a kivilágítás csak fokozza az élményt. Ekkor betekintést nyerhetünk a mexikói romantikába, ami az európai ember számára olyan, mintha egy szappanoperába cseppennél. Szó szerint értendő, hogy kivilágított, művirággal kidíszített, lovak húzta tökhintók bukkannak elő a párocskák és családok számára egy kis sétakocsizásra. Ha hétvégén érkezel, akkor egész biztos, hogy belefutsz néhány mexikói stílusú esküvői menetbe, amit elég az agyadnak feldolgozni.

Összességében mégis ezt a várost szerettük meg a legjobban ottartózkodásunk ideje alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: