Magyarországon az egyik legkedvesebb helyem Tihanyban van. Ha csak néhány napra megyünk a Balatonhoz -legyen az bármelyik pontja- akkor is ellátogatunk Tihanyba. Az a látvány, ami onnan tárul elénk kevés dologgal vetekszik.

A Balaton Tihanynál

Az apátság mellől lenézni egy szép tiszta nyári napon, a világ leg relaxálóbb élménye. Imádom azt az opálos árnyalatot, ami néha a vízből tükröződik ki. A kék és zöld árnyalatai csodásan váltakoznak itt. Ezek az árnyalatok amúgy is a kedvenceim. Aki ismer, annak már biztosan feltűnt, hogy hány ilyen pólóm, pulóverem, ruhám, fülbevalóm, kardigánom van.

De térjünk vissza az apátsághoz. Az elénk táruló látványt csak fokozza, amikor a fehér vitorlás hajók kimennek a vízre. Olyan igazán békés, mintha a világban semmi rossz nem történne éppen. A meleg szellő mindig fújdogál egy kicsit, az emberek békésen sétálnak, fotózkodnak, élvezik a látványt, a nyaralást.

De ne feledkezzünk meg az illatokról sem. Mert Tihanynak illata is van. Elképesztően sok a növény, rengeteg a virág. Nyár elején pedig minden levendula illatú a hatalmas ültetvény miatt. Persze ez az év további napjain is finoman belengi a városkát, mert mindenre felhasználják ezt a nagyszerű virágot. Most már tényleg mindent készítenek belőle a turisták számára. Az én terveim közt is volt egy levendula ültetvény létrehozása, de ez már igencsak elúszott. De néhány tő azért helyet kap a kertben. A finom ételek illatát már nem is említem. Egész évben rengeteg vendéglátóhely van nyitva, ahonnan ínycsiklandó illatok szállnak ki. A sültek és az egyéb magyaros finomságok illata erősen vetekszik az össze nem téveszthető mediterrán ízekkel és illatokkal. Nem tudom, hogy melyiket szeretem jobban. Szerencsére nem kell döntenem .

Selymes gondolatok Tihanyban

Ezen a nyáron is voltunk Tihanyban, és leültünk egy padra az apátsági dombon. Ezredjére is megállapítottuk, hogy így tökéletes minden, ahogy van.

Természetesen ide is elvittem egy selyemsálamat, hogy készítsek néhány fotót a „Selyem a világ körül” rovatomba. Amikor ott álltam a kellemes szellőben, és néztem a Balatont, arra gondoltam, hogy itt az idő, belesuttogni a levegőbe a titkos vágyamat, és megerősíteni azt a selyem suhogásával.

Meg is tettem. Most már úton van a megvalósulás felé.

Balatoni szellő selyemsállal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: