Búzavirágos selyemsál

A búzavirágos selyemsál érdekes története

kézzel festett selyemsál búzavirággal

A búzavirágos mintának nem hétköznapi a története. Még február, környékén kezdtem azon gondolkodni, hogy milyenek legyenek az új minták ebben az évben. Készítettem is néhány skiccet, és rengeteg fotót, botanikai rajzot megnéztem, hogy mik a főbb vonásai a búzavirágnak, amiről stilizált formában is felismeri bárki. De valahogy csak nem lett belőle kész minta. Mivel a műhely bővítése is felemésztett minden időmet, csak napolódott a minta elkészítése.

vázlatrajz búzavirághoz
vázlatrajz búzavirághoz/2

Májusban viszont megkeresett egy hölgy, és épp egy búzavirágos sálat szeretett volna készíttetni. A sálat a keresztlányának szánta ballagási ajándéknak. Az elmondottak alapján, a fiatal, 18 éves, törékeny termetű, halk szavú lányhoz nagyon passzolt ez a finom kis minta. Ekkor jött az extra meglepetés! A ballagó, ifjú hölgy neve nem más, mint Buza Virág Gyöngy!

Csak pislogtam a meglepetéstől. El sem tudtam volna szebb dolgot képzelni egy új minta megalkotásához, mint egy ilyen különleges alakalmat. Teljesen lenyűgözött ez az egybeesés. Mondanom sem kell, akkora löketet kaptam, hogy amint lehetett, el is készítettem ezt a sálat.

Kézzel festett selyemsál festőkereten

Több variáció és színkombináció volt a fejemben, de végül az egyik legegyszerűbb mellett döntöttem. Úgy éreztem, hogy ez illik ehhez a különleges nevű, fiatal lányhoz. Így az alapot fehéren hagytam a selymen, és csak egy kis finom rózsaszín széle lett.

Kézzel festett selyemsál, egyedi megrendelés
Kézzel festett selyemsál, egyedi megrendelés

A keresztanyuval megbeszéltük, hogy beleírom a nevét és az évszámot, hogy egy igazán egyedi, örök ballagási emlék maradjon ez a finom selyemsál. Miután elküldtem, visszajelzést is kaptam.

„Kedves Márta!

Meglátni és megszeretni, megkaptam, a sálat gyönyörű, lágy puha, visszafogott. Alig találok rá szavakat. Fogok hozzá kötni majd egy virágcsokrot, ha megengedi elküldöm a fotót együtt a kettőről. Hálás vagyok érte, remélem a keresztlányunknak is tetszik majd. Köszönöm, hogy a névvel személyesebbé tette a számára.

Üdvözlettel: Árvainé Buzás Anikó”

selyemsál csokorral

A fotók is hamarosan megérkeztek. A csokor is nagyon szép és különleges volt. Igazi, egyedi ajándék lett, amely tükrözte a keresztanya és keresztlány közötti harmonikus viszonyt.

Búzavirágos selyemsál
Búzavirágos selyemsál

Boldog vagyok, hogy ilyen körülmények között készült el az új minta. Egészen biztos vagyok benne, hogy lesz még belőle sok variáció.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: