Miután elkészítettem már két ágytakarót felbátorodtam, és nem titkoltam, hogy képes vagyok belevágni ilyen nagy munkákba is. Hamarosan jött is egy újabb megrendelés 2000 környékén.

Egy hölgy kért meg, aki épp új életet kezdett, hogy csináljak neki valami nagyon finom, nőies, világos ágytakarót. Azt kérte, hogy sok fehér maradjon benne, mert a hálószobája fehér volt. Vágyott az újra, a tisztaság élményére és erősíteni akarta a nőiességét. Ezért az volt még a kérése, hogy a vonalak nőiesek legyenek. Átbeszéltük a kedvenc színeit és a lehetőségeket leszűkítettük. Így maradt domináns színnek a barack színárnyalat. Jó döntés volt.

Így készítettem el ismét egy viszonylag egyszerűnek látszó, mégis rafinált mintát, ami kifejezetten nőies lett. Ismét az akvarell technikát alkalmaztam, amitől a sötét és a világos árnyalatok dinamikusan keveredtek. Arany kontúrozót használtam, ami megadta a sejtelmesen nőies, finoman csillogó hatást. A megrendelő nagy megelégedésére. Nagyon jó volt látni rajta az örömöt és a megelégedést. A kész munka tapintásra is nagyon kellemes volt.

Kézzel festett női ágytakaró

A darabokat itt is külön képekként festettem meg 100%-os szatén selyemre. Ebben az esetben mindig szaténselymet használok, nem sima kendőselymet, mert ez a vastagabb anyag sokkal több festéket szív magába és élénkebb árnyalatokat ad ki. Imádok ezzel az anyaggal dolgozni, mert még hozzáérni is öröm. Nincs is nőiesebb anyag a selyemnél legfeljebb csak a bársony.

A kézzel festett darabok mellé fehér nehézselyem került kiegészítés képpen. Természetesen ez az ágytakaró is kapott bélést, és a megfelelő helyeken letűztem, hogy a rétegek ne mozduljanak el egymáson. A kézzel festett darabok minden ágytakaróm esetében a technikának megfelően fixálva lettek. Így óvatosan, dörzsölés nélkül, kézzel langyos vízben moshatóak. Vasalni is lehet, de csak enyhén meleg vasalóval, félvizesen. Igazi luxus darabok.

Elkészült az ágytakaróhoz még két darab díszpárna is ugyanazzal a színárnyalattal és mintával. Nem nagyon maradt használható képem erről a munkáról, mert még ez is a digitális fényképezés korszaka előtt készült. Így papír képről menekítettem át, amit lehetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: