Visszatérő vásárló, saját ötletekkel

Sokan kérdezik, hogy vállalok-e egyedi megrendeléseket. A válaszom egyértelműen: Igen!

Vannak olyan vásárlóim, akik többször visszatérnek, például azért, mert a gyermekeik ballagnak, és ajánlanak a szülőknek, hogy nálam készüljön el az osztályfőnök búcsúztató ajándéka. De van olyan is, mint Aranka, aki különböző alkalmakból keres meg, hogy saját ötleteit én öntsem formába. A cikk további része is részben az ő gondolatain alapul.

Első találkozásunk egy selyemfestő foglalkozáson volt. Ajándékba kapott egy workshop lehetőséget. Nem vált hobbijává a selyemfestés, de vissza-visszatérő ügyfelem lett. Megismerte, megszerette a selyemben lévő lehetőségeket és alkotó módon hozzátette a maga gondolatait. Kölcsönös inspirációink új szintre emelték az ajándék-készítést azáltal, hogy több darabos kollekciók készültek. Akár hálából, akár a közös munkák szép emlékké válása nyomán alakult ki, hogy a projektben résztvevő lányok-asszonyok közös sálat, kendőt kapjanak. Így alakult, hogy 4-8 darabos szettek is készültek. De nézzük időrendben, hogy milyen közös munkáink voltak eddig.

Az első közös munkánk

Több darabból állt az az ajándékcsomag, amellyel egy egyetemi hallgató fejezte ki háláját női segítőinek. A disszertáció könyv formában is megjelent, ebből az alkalomból készültek ezek a sálak és kendők. A kiadvány borítója vörös-kék színű mintája jelent meg a sálakon és a selyemkendőkön. A stilizált minta lehet egy csodálatos halfogás vagy a halpikkelyek sugallta gazdagság, netán a migráció emberáradatának szimbolikája. De ez maradjon azoknak a titka, akik abban a nagy munkában eredményesen dolgoztak együtt. Ezek a sálak mindig felidézik viselőikben a közös munka örömét. A munkában részt vett hölgyek számára ez egy örök emlék lesz, ami összeköti őket az elkövetkező időkben.

A második közös munkánk

Második alkalommal egy három színből készült, nyolc darabos kollekció készült. Itt is vegyesen készültek a különböző méretű kézzel festett selyemsálak és selyemkendők. Így mindenki ugyanolyat, de mégsem egyformát kapott. A variáció a sál-kendő differenciálásával indult, majd belépett az eltérő méret. A további lehetőségek a szegélyek sokféleségében és a színek átmeneteiben rejlett.

Egyszerű, mégis elegáns, jól használható kollekció született. A kék három árnyalata, ami egy cég logójának a színeire alapult, sok variációt hozott magával. A sok darabból most csak néhányat mutatok meg. Olyan kellemes összhangú sálak készültek, hogy Aranka engedélyével azóta a webáruházam kínálatában is kaphatóak ezek a sálak és kendők.

Legutóbbi együttműködésünk

Legutóbbi, de remélhetőleg nem a legutolsó közös munkánk alapját egy CD borító adta. Itt két sál készült, egy nagyobb és egy kisebb. A történet alapja egy családfa elkészítése. A családfa összeállítója a sok-sok éves munkájának emlékéül adta feleségének a levél-mintás sálat, melynek motívumait a családkönyv közösen tervezett borítója adta. Ebből a szettből kapott még egy nőrokon, a családfa egyik ágáról.

Egy fénymásolatot kaptam a borítóról, amihez készítettem egy színtervet, majd két méretarányos rajzot. A két selyemsál mintája minimálisan tér el egymástól. Első ránézésre teljesen egyformák. A különleges munkán élvezet volt dolgozni, mert olyan megoldások születtek egy sálon belül, amit magamtól nem választottam volna, mégis nagyon izgalmas szín és formai megoldás született. A kicsit retro, kicsit skandináv stílusú minta igazán látványos megoldást hozott.

Nagyon hálás vagyok a kedves visszatérő megrendelőmnek a bizalmáért és a sok inspiráló ötletéért. Remélem lesznek még közös munkáink.

Természetesen várom azok megkeresését, akik hasonló módon szeretnék megvalósítani elképzeléseiket néhány darabos kollekció keretein belül.

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: