Az egyedi megrendelések sorából nem hagyhatom ki azt a különlegességet, aminek a címe: Sarki fény.

Egy hölgy 2022-ben azzal a kéréssel keresett meg, hogy szeretne egy sálat, amin a sarki fény van megfestve. Mivel egy gyönyörű utazást tett Izlandon, ahol örökre a lelkébe vésődött az Auróra Boreális, vagyis a sarki fény látványa. Szó se róla, én is odáig vagyok tőle, és bakancslistán van, hogy eljussak Izlandra, mert saját szemmel látni ezt a csodát, mégis csak más, mint filmről, vagy képekről.

Megfesteni a lehetetlent.

Olyan jelenséget megfesteni bármilyen technikával, ami minden pillanatban más formájú, és más árnyalatú, szinte lehetetlen. Ki kell tehát választani egy pillanatot, ami tetszik, és azt megpróbálni megörökíteni. Kaptam is néhány képet és mozgó felvételt a hölgytől, hogy mire is gondolt. Még külön kérés volt, hogy ha lehet, legyen rajta a Göncöl szekér is. Ezeket a képeket kaptam kiindulásnak.

Tettem is két próbálkozást, hogy a színeket és a formákat egyeztessük. Hiszen a sarki fény egyszer rózsaszínes, majd sárgás, vagy lilás, meg zöldes is. A formája lehet csíkban, hullámban, foltban. Szóval, kit melyik pillanat fog meg. A két kezdeti verzióból ezek a kendők születtek. A képeken a nyers és a végleges munka látható.

Nagyon örültem a kihívásnak.

Azért örültem a kihívásnak, mert már régóta terveztem egy úgynevezett „Univerzum” sorozatot, amit megrendeléseim és teendői sorába sehogy sem tudtam beilleszteni. Ez az alkalom tökéletes volt arra, hogy elgondolkodjam a színeken és a formákon. Azóta bele is kezdtem az „Univerzum” sorozatba, ami szerencsére nagy sikert aratott a munkámat követők táborában. Az egyik darab elkészítéséről itt írok bővebben.

Így készült el a végleges selyemsál.

Miután egyeztettük az elképzeléseket és a lehetőségeket a megfesthetetlennek tűnő égi jelenségről, előkészítettem az összes színt, ami szóba jöhetett, és egy szuszra festettem meg a sálat. A színek keveredése által olyan különleges effektek jöttek létre, amit a fotók sajnos nem tükröznek eléggé. Közelről, természetes fényben bukkannak elő a titkos csillanások. Azért megpróbálom a fotók által átadni a látványt.

Mindketten megegyeztünk abban, hogy egyes esetekben olyan ez a jelenség, mintha egy angyal lebbenne az égen. Ezért megpróbáltam a sál közepén úgy megfesteni a sarki fényt, mintha egy angyal bontakozna ki az éjszakai sötétségben. Természetesen a Göncöl szekér és jó néhány csillag is felkerült a sálra.

Úgy gondolom, hogy a hernyóselyem légies finomsága, titkos csillogása, és ez a különleges égi jelenség tökéletes párosítás lett. Olyan műalkotás, amit öröm hordani.

Ha téged is vonzanak az égbolt titkai és jelenségei, akkor érdemes megnézned a webáruházam folyton változó „Különlegességek” rovatát. A webáruházamban mindig találsz néhány egyedi „Univerzum” sálat és kendőt, amik egy varázslatos világba repítenek.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: