Egy gyermekpszichológus (Kinga) keresett meg egyszer egy nagyon kedves kéréssel. Újonnan nyíló rendelőjébe szeretett volna egy életfa képet selyemre festve. Mivel gyerekekkel és családokkal foglalkozik, ezért nem is jöhetett más szóba, csak az életfa. Kinga már visszatérő vásárlóm, régebben is vett már tőlem selyemképet.

Átbeszéltük, hogy mire gondol, és minek alapján kezdjek vázlatot, majd képet készíteni. Hamar egyértelművé vált, hogy kicsit mesés, népies, szimbólumokkal teli képre gondolt. Az árnyalatokat határozott, de harmonikus színekkel képzelte el. A forma pedig kerek legyen.

Eszembe jutott, hogy régebben csináltam egy ehhez nagyon hasonlító négy darabos életfás motívum sorozatot, amiből párnahuzatok készültek. Erről itt olvashatsz. Meg is mutattam Kingának ezeket a képeket, és már nagyon jól elkezdtek körvonalazódni a tervek. Megrajzoltam az alapmotívumot.

rajtozolt életfa motívum

Szerencsére megtaláltam a régi rajzokat is. Ezek átgondolásával, a szimbólumok átcsoportosításával vált egyedivé az ötlet. Egyeztettük, hogy milyen szimbólumok legyenek az életfán és körülötte, majd elkezdődött a munka.

A vázlat készítésénél nem maradhatott ki a Nap, a Hold, a Föld és a Víz. Az elvetett mag szimbóluma nem csak a gondolatokat, a tudatalattit, hanem az anyaméhet is jelképezi. Mindennek közepén természetesen a szív helyezkedik el, mint a mindenek mozgatója. A fa pedig virágokat hajt. Természetesen tulipánokat.

Ezután készítettem egy színtervet az előzetes megbeszélések alapján, és megfestettem arany kontúrral.

életfa motívumos selyemkép megkontúrozva
színterv a selyemképhez

A választott visszafogott színek jól tükrözik Kinga finom lelkét és a világhoz való hozzáállását.

életfa motívum selyemképen

A keret kiválasztását a megrendelőre bíztam, mert ő tudta, hogy milyen a helyiség berendezése, és milyen szín és anyag illik oda. Nagyon barátságos, a gyermeki lélekhez közel álló kép született.

kész életfa motívumos selyemkép bekeretezve

Örülök a különleges felkéréseknek, mert jó néha kicsit kizökkenni a kendők és sálak világából. Köszönöm a megtisztelő felkérést, és örömmel várom az új megbízásokat.

A selyemképeimet meg is vásárolhatod. Ha szeretnél körülnézni a webáruházban, kattints a lenti linkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: