Bluebonnet selyemsálon

Bluebonnet, Texas jelképes virága

Ezt a virágot magyarul csillagfürtnek nevezik, de hazánkban nem honos. Texasban tavasszal, április-május környékén hatalmas kék mezőként virít mindenfele. Tele vannak vele a mezők, az utak szélei. Az emberek megállnak az autóikkal és fotózzák a látványt. Sok farmon ilyenkor megengedik az embereknek, hogy bemenjenek, és családi, vagy romantikus fotókat készítsenek. Olyan ez ott, mint nálunk a levendula virágzás.

Kézzel festett selyemsál, bluebonnet

Rám is nagy hatással volt az a három tavasz, amikor ezeket a gyönyörű, réti virágokat láthattam virágozni. Nem lehetett kihagyni, hogy bele ne feküdjünk a kék virágtengerbe, és fotókat készítsünk. Persze ezeket nem szabad leszedni, nem is árulják vágott virágként. Egyszerűen, csak gyönyörködnek az emberek a látványban.

Bluebonnet mezőn selyemsállal

Furcsa, pillangós virágú, buborék szerű virágfejeit nem könnyű lerajzolni. A virágok csúcsai fehérek, ahol nincsenek még kinyílva. Egyre lejjebb haladva világoskékből sötétkékig terjed a színskála. Ezt a jellegzetes virágot mindenen megjelenítik.

Selyemsál bluebonnet mezőn

Én sem tudtam kihagyni, hogy egy jó nagy bluebonnetes tálcát be ne szerezzek. Persze akkor nem gondoltam rá, hogy egyszer haza kell költözni Texasból, és akkor vajon, hogy pakolom be a bőröndbe, hogy kibírja a 10 ezer kilométeres utat. De, ha valamit nagyon akar az ember, akkor azt megoldja. A nagy tálca sértetlenül hazajött, és azóta is használom.

Selyemsál kék virágokkal

Természetesen ez a virág sem úszta meg, hogy meg ne fessem selyemre. Az a sál, amire ez a virág került, egy kint élő magyar ismerősömé lett. De készült belőle egy ablakkép is. Szép emlék a sok fotó mellé erről a nálunk ritka virágról.

Bluebonnet selyemsálon
Selyemkép bluebonnettel

Nagyon jó visszaemlékezni azokra az évekre, amiket Texasban töltöttünk a férjemmel. Nosztalgiával nézem a képeket, és most megmutatom Nektek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: