Bluebonnet selyemsálon

Bluebonnet, Texas jelképes virága

A bluebonnet – magyarul csillagfürt – hazánkban nem honos, de Texasban tavasszal, április-május környékén hatalmas kék mezőként virít mindenfelé. Tele vannak vele a mezők, az utak szélei. Az emberek megállnak az autóikkal és fotózzák a látványt. Sok farmon ilyenkor megengedik az embereknek, hogy bemenjenek, és családi vagy romantikus fotókat készítsenek. Olyan ez ott, mint nálunk a levendula virágzás.

Kézzel festett selyemsál

Rám is nagy hatással volt az a három tavasz, amikor ezeket a gyönyörű, réti virágokat láthattam virágozni. Nem lehetett kihagyni, hogy bele ne feküdjünk a kék bluebonnet-virágtengerbe, és fotókat készítsünk. Persze ezeket nem szabad leszedni, nem is árulják vágott virágként. Egyszerűen csak gyönyörködnek az emberek a látványban.

Bluebonnet mezőn selyemsállal

Furcsa, pillangós virágú, buborék szerű virágfejeit nem könnyű lerajzolni. A virágok csúcsai fehérek, ahol nincsenek még kinyílva. Egyre lejjebb haladva világoskékből sötétkékig terjed a színskála. Ezt a jellegzetes virágot Texasban mindenen megjelenítik.

Selyemsál virágos mezőn

Én sem tudtam kihagyni, hogy egy jó nagy bluebonnetes tálcát be ne szerezzek. Persze akkor nem gondoltam rá, hogy egyszer haza kell költözni Texasból, és akkor vajon hogy pakolom be a bőröndbe, hogy kibírja a 10 ezer kilométeres utat. De, ha valamit nagyon akar az ember, akkor azt megoldja. A nagy tálca sértetlenül hazajött, és azóta is használom.

Selyemsál kék virágokkal

Természetesen ez a virág sem úszta meg, hogy meg ne fessem selyemre. Az a sál, amire ez a virág került, egy kint élő magyar ismerősömé lett. De készült belőle egy ablakkép is. Szép emlék a sok fotó mellé erről a nálunk ritka virágról.

Bluebonnet - magyarul csillagfürt - selyemsálon
Selyemkép bluebonnettel

Nagyon jó visszaemlékezni azokra az évekre, amiket Texasban töltöttünk a férjemmel. Nosztalgiával nézem a képeket, és most megmutatom Nektek is.

A bluebonnet, magyarul csillagfürt, és egy selyemsál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: