Különleges tavaszi selyemkendő, kézzel festett, krókusz mintával

Krókusz a tavasz reménysége

Tavaszi virágok ihlették/2.

Február végén és március elején már mindenkiben megindul a tavasz iránti vágy. Még azokban is, akik imádják a telet, imádnak szánkózni, vagy síelni. De a friss föld illata nem téveszthető össze semmivel. Az olvadás után a földből kikandikáló első virágok a reményhez hasonló érzéseket keltenek bennünk.

Bennem mindenképp, hiszen tavaszi születésű vagyok. Az új év nekem nem csak január 1-el kezdődik, hanem a szülinappal is. A krókuszok színes szőnyege mindenkiben megmozgatja az életenergiákat kortól függetlenül.

Kis selyemkendő, kézzel festett, egyedi, krókusz mintával. Csajbók Márta
Kicsi selyemkendő, krókusz mintás, kézzel festett

Én is megfestettem már ezeket a virágokat nagyon sok verzióban. Kisebb és nagyobb sálakra, kendőkre. A virágok színe is többféle volt már, hiszen a valóságban is így van. Vannak kékek, lilák, sárgák, fehérek és cirkásak. De biztos sorolhatnám tovább is.

Kézzel festett tavaszi selyemsál, Csajbók Márta
Selyemsál krókusz mintával, kézzel festett. Csajbók Márta

A sálak, kendők alapszíne is nagyon változó, mint ahogy a tavaszi levegő is hol melegebb, hol hűvösebb. Néha reményteli kék az ég, és friss zöld a fű, ami közül kikandikál a virágok fejecskéje.

Kis selyemkendő krókusz mintával, kézzel festett

Szerencsére ezzel a virág imádatommal nem vagyok egyedül, hiszen bármikor megfestettem ezeket a kedves, apró virágokat selyemre, mindig akadt tulajdonosa. Ezért szinte mindig van készleten egy-két ilyen sál vagy kendő. Természetesen nincs két egyforma színű. A virágok szírmait akvarell technikával festem meg, mert így még élethűbbek.

Tavaszi selyemsál készítése
Kézzel festett selyemsál krókusz mintával

Szerintem tökéletes tavaszi öltözék kiegészítő egy nő nyakában kortól függetlenül. Mindenki megtalálja a saját ruhatárának megfelelő színűt előbb-utóbb. A sálak mindig 100% hernyóselyemre készülnek, kézzel festve. A kontúrozók arany, bronz, vagy zöldes árnyalatúak. A variációk végtelenek, ezért biztos készül még ezután is jónéhány krókuszos sálam és kendőm.

Mutatok néhány újdonságot is, hogy bemutassam a lehetőségek végtelen sorát. Zöld, kék, sárga, lila… csupa tavaszi szín. Mindenki biztosan talál olyat, ami az ő színe. 🙂

Egyedi, kézzel festett selyemsál, krókusz mintás. Csajbók Márta
Élénk , tavaszi selyemsál, krókusz mintás, kézzel festett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: