Különleges sálak egy amerikai-magyar párnak

Sálak zászló színekkel

2021-ben keresett meg egy hölgy telefonon, hogy három darab egyedi, kézzel festett selyemsálat szeretne készíttetni.

Először csak a színeket adta meg, amik együtt kimondva nem tűntek olyannak, amiből valami harmonikus dolog születhetne. Így hangzott:

A sálak legyenek piros, kék, zöld színűek és legyen rajtuk egy piros és egy fehér rózsa. Valamint jelenjen meg a fehér szín is.

Ezt hallva, még azon is elgondolkodtam, hogy elvállaljam-e ezt a munkát. Aztán még többször is beszéltünk az elképzelésről, és kiderült, hogy a megrendelés lényege a magyar és az amerikai zászló színein alapulna. Ez egy nagyon jó kiinduló pontot adott, és megértettem a kívánság lényegét. Elkezdtem vázlatokat készíteni, és sikerült behatárolni a kívánt színeket. Fontos kérdés volt, hogy melyik szín domináljon.

A háttérinformáció mennyisége nagyon fontos egy megrendelés esetében, mert ha kimondom, hogy kék vagy piros, akkor egészen biztos, hogy a másik fél gondolataiban egy másik árnyalatú kék vagy piros fog megjelenni.

A megrendelő hölgy eleinte kissé titokzatos volt, így kicsit lassabban haladt a munka, mint ahogy szerettem volna. De egyszer csak fellebbent a fátyol, és kiderült, hogy a megrendelőm magyar, a párja amerikai, és a harmadik sálat a lányának szeretné rendelni egy esemény alkalmából. Tehát a három sál látszólag egyforma legyen, de mégis kicsit más.

Ezért készült egy hosszabb, és két rövidebb sál. A két rövid sálnál az egyik rózsa szárát kicsit máshogy rajzoltam meg. Így megvalósulhatott a magyar zászló piros-fehér-zöldje és az amerikai zászló kék-fehér-pirosa.

Kialakul a koncepció

Először megegyeztünk, hogy melyik az a három szín pontosan, ami megfelel, valamint az is kérdéses volt, hogy a kontúrok ezüst, vagy arany színűek legyenek. Végül az ezüstnél maradtunk.

Az első verziónál az volt az elképzelésem, hogy a két zászló színei szépen sorban jönnek egymás után. De a megrendelő elképzelése az volt, hogy a kék és a zöld legyen egymás mellett, a piros pedig maradjon ki.

Elkezdtem színes vázlatokat készíteni, majd méretarányosan is megcsináltam. A fehér elválasztó vonalat a kék és a zöld közé én javasoltam. Megmutattam, hogy hova gondolnám az ezüstöt a mintába. Innen már szépen kirajzolódott a végleges verzió. A kívánság az volt, hogy a rózsának ne nagyon legyen szára, inkább csak egy virág fej.

A sálak elkészültek. Az egyik végén egy fehér, a másik végén egy vörös rózsával. A virágokat kicsit árnyalva festettem meg. A munka elkészült a kívánt időpontig és megvalósult a megrendelő elképzelése. Külön kérés volt, hogy ilyet másnak nem készíthetek a jövőben. A kívánságot természetesen tiszteletben fogom tartani.

Köszönöm a megtisztelő felkérést, és örömmel várom az új megbízásokat.

Már megvalósult egyedi elképzelésekről ezekben a cikkekben olvashatsz bővebben: 

Ha még nincs elképzelésed, de kíváncsi vagy a kész selyemsál választékra, látogasd meg a webáruházat: enkisboltom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: