Magnólia, az egyik kedvencem

Ezennel megnyitom új rovatomat, melynek címe: Tavaszi virágok ihlették.

Tagadhatatlan, hogy én is azok közé tartozok, akik már a tél utolsó napjaiban a kertben mászkálnak, és a növények rügyeit kémlelik, reménykedve abban, hogy az első rügy már a tavaszt jelenti. Várom a hóvirágot, a krókuszt, magnólia virágokat, meg a többi színes, illatos virágot. 

A fák, cserjék közül tavasszal az elsők között virágzik a magnólia. Még levél sincs rajta, de már bomlanak is ki a szirmai, a nagy, illatos virágoknak. Nekünk is van egy ilyen fánk. Előző házunknál is évekig gyönyörködhettünk benne, mert már legalább 3 méter magas volt, tele virággal. Amikor elköltöztünk, ott maradt az új lakók nagy örömére. Az első tavaszon, amit az új lakóhelyünkön töltöttünk, a gyermekeim a születésnapomra megajándékoztak egy kis fácskával. Azonnal virágba is borult, ami ihletet adott, hogy ezt a gyönyörű virágot selyemre fessem.

Rajzoltam saját mintát

Eleinte úgy éreztem, hogy a háttérnek csakis világoskék szín jöhet szóba, mert ilyenkor még fél lábbal a télben vagyunk, és az égbolt még csak épp világoskék. Nem olyan, mint később, amikor már tombol a tavasz. Ezt a jeges, hűs pillanatot akartam megörökíteni.

Ez a minta úgy látszik másokat is megfogott, mert amikor egy ilyen sálat készítek, azonnal beleszeret valaki, és megveszi. Nagyon örülök neki, mert a rajz saját rajzom, és a selyemre akvarell technikával megfestett virágok finom színátmenetei nagyon különlegesek.

A hűs, jegeskék hatás mellé a kehely formájú lilás virágok nagyon nőies látványt nyújtanak. Viszont mégis azt kell mondanom, hogy nem a lágy, kacér, vagy tüzes nőt képviseli, hanem egy jégkirálynőt. Erős, határozott, sokszor tartózkodó hölgynek képzelem azt, aki ezt a mintát választja.

Ha meg szeretnéd vásárolni valamelyik magnóliás alkotásomat, megteheted a webáruházban:

A sok színű magnólia

Nem csak sálként festettem meg ezt a mintát, hanem kendőként is. Időnként az alapszínt is változtatom, és kicsit zöldesebb, opálosabb színt is kipróbálok, még színátmenetes is készült. Természetesen a virágok szirmai is mindig változnak a fehér, rózsaszín és a lilás árnyalatok skáláján.

Mindig egy kicsit más. Más a kék, más a virágok árnyalata, és a virágok mennyisége is.

Szerintem félkészen is jól mutat, amikor a fehér selyemre még csak az ágak és a virágok kerülnek fel. Úgy gondolom, hogy még sok verzióban meg fogom festeni ezt a gyönyörű virágot is 🙂

Kisebb és nagyobb sálak és kendők is készültek már. De készítettem képet is azok számára, akik egész évben szeretnék nézni ezt a különleges virágot. 2021-ben készítettem belőle csíksálat, napló borítót és képeslapot is.

Egyszer gondoltam egy merészet, és a kék hátteret felváltotta egy bordó, rózsaszín virágokkal. De készült egy extravagáns is, fanyar zöld alappal. Ez egy igazán bevállalós hölgy számára készült.

Ha meg szeretnéd vásárolni valamelyik magnóliás alkotásomat, megteheted a webáruházban:

1 Comment

  • Én is imádom, a magnóliát ! A Margitszigeti zenélő kút közelében is van egy csodálatos fa, rózsaszín virágokkal. Minden évben kimegyek, hogy megcsodáljam a virágait !
    A sáljaid, észbontó gyönyörűségek ! Már, rég nem láttam ennyi szépséget, az anyag, a színek és a formák harmóniáját ! Az arany kontúrozás számomra, Zsolnay csodás fajanszait idézi !
    Sajnos, nem vagyok “sálas”, nem tudom igazán stílusosan viselni őket, ezzel a képességgel, születni kell. Aztán, az is lehet, hogy egyszer, mégis választok egy szépet, mert, vágyom arra, hogy birtokolhassak egy ilyen csodát !
    Nagyon sok szeretettel gratulálok és további, boldogságos alkotó munkát kívánok !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: