Ez a munkám is még a kilencvenes évek legvégén készült. Miután elkészítettem a legénylakásba a mexikói mintás ágytakarót, más is beleszeretett ebbe az új, különleges lehetőségbe, hogy egyedi, kézzel festett ágytakarója legyen. Aki szereti a különlegességeket és szeret becsempészni az otthonába egy kis luxust és művészetet, annak biztosan lehet találni a lakásában valami selyem dolgot, legalább egy szép függönyt.

Az akkor ötvenes éveik elején járó, energikus házaspár kért fel, hogy készítsek egy kellemes, meleg hangulatú ágytakarót a hálószobájukba, mert épp fel akarták újítani azt. Lemértem az ágyat, és megbeszéltük, hogy mi az elképzelésük. Természetesen ez leginkább a páros hölgy tagját érdekelte jobban, de szerencsére könnyen meg is találtuk a közös hangot.

Az elkészült darabról sajnos most is csak a régi papírképekről átmenekített látványt tudom csak bemutatni, de így is örülök, hogy megmaradt belőle valami.

Festett vörös selyem ágytakaró

Az ágytakaró kézzel festett darabjai itt is egyedi képként készültek el 100 %-os szatén selyemre kézzel festve. Aztán szerencsére találtam hozzá egy mélyvörös színű nehézselyem anyagot, amivel összedolgoztam a darabokat. Alá bélés került és még egy réteg legalulra. Mindet összevarrtam és letűztem ott, ahol adta magát a minta. Nem volt egyszerű mutatvány, mert a 2 x 2 méteres ágytakarót nem volt könnyű megvarrni egy házi varrógépen, de szerencsére jól sikerült.

Kézzel festett selyem ágytakaró

 

A megrendelők is meg voltak elégedve, és türelmesen kivárták, hogy elkészüljön a munka, mert – mondanom sem kell – egy ekkora ágytakarót nem lehet összedobni egy hétvége alatt.

Kézzel festett selyem párna

Készült hozzá egy díszpárna is ugyanazzal a színkombinációval. Ez az ágytakaró akvarell technikás selyemfestéssel készült, vagyis átmosásos technikával. Ez a selyemfestésnek egy nagyon izgalmas formája, mert valójában nem igazán lehet biztosra tudni, hogy a színek száradás után pontosan mennyire lesznek átfolyva egymásba és mi lesz a végső árnyalat. Épp ezért szeretem annyira, mert ehhez még nagyobb fantázia és beleérző képesség kell. Arany kontúrozót használtam, ami a vörös és narancs árnyalatú selyem mellé különösen jó a finom csillogása miatt. Az ágytakaró egy igen tüzes, nőies, meleg hangulatot adott a szobának. Ami lássuk be, egy hálószoba esetében igen előnyös.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: