Selyemfestő workshop Debrecenben

Selyemfestő workshop Debrecenben

Nagy újságom van számotokra: végre elindul a várva várt selyemfestő workshop sorozat! Lesznek selyem festés alapok, festünk selyem mandalát és selyemkendőket és készítünk ecoprinteket is.
Ha szeretnél egy kicsit kreatívan kikapcsolódni, jó társaságban, jó hangulatban, akkor ezt ne hagyd ki! Egy ilyen workshop nagyon jó élmény ajándék is lehet, vagy egy kreatív program szülinapra, lánybúcsúra! Keress magadnak időpontot:

A workshopokat a saját műhelyemben tartom, ahol minden szakmai segítséget megadok. Ha valakitől kaptál ajándékutalványt, természetesen azt is felhasználhatod. Egyúttal betekintést nyerhetsz egy működő alkotóműhely világába.

Helyszín: Debrecen, Katalin u. 41.

Jelentkezés:

Jelentkezni ezen az email címen lehet: info@csajbokmarta.com

A jelentkezésben kérlek írd meg:

  • a workshop nevét,
  • dátumát,
  • a te nevedet,
  • telefonszámodat
  • és email címedet!

A jelentkezésedre visszaigazoló emailt küldünk, amiben minden további fontos információt megtalálsz.

Bővebb információ a különböző workshop típusokról:


Selyem festés alapok workshop

Selyem ablakkép

Ez a legegyszerűbb, kezdő, alapszintű selyemfestő workshop, mely arra szolgál, hogy 1,5-2 óra alatt megismerd a selyemfestés technika alapjait. Megismerkedsz a festékekkel, a kontúrozó technikával, és elkészítesz egy egyszerű selyem ablakképet. Ehhez tudok segítségül rajzokat adni, de hozhatsz magaddal egy maximum 20 cm átmérőjű egyszerű rajzot. (Virágok, egyéb növények, gyerekszobába való figurák, egyszerű ábrák.)

A kész alkotást természetesen hazaviheted, hogy emlékeztessen rá, milyen kreatív is tudsz lenni. Közben betekintést nyersz a műhelyem világába is.

Kinek ajánlom?

Mivel semmilyen rajztudást és előképzettséget nem igényel, ezért azoknak ajánlom, akik szeretnének megismerkedni egy új kreatív technikával anélkül, hogy sok időt, pénzt adnának ki a kísérletezésre. Ha szeretnél munka után kikapcsolódni egy este, vagy úgy érzed, hogy valahol elveszett a kreativitásod, és egy kis önbizalom növelő alkotásra volna szükséged. Természetesen ez egy nagyszerű anya-lánya vagy nagyi-unoka program is lehet. (10 éves kortól gyerekek is jöhetnek)

Maximális létszám: 6-8 fő

Időtartam: 2-2,5 óra

Ára: 4500 Ft (Az ár tartalmazza az összes felhasznált anyagot, az oktatást és egy kis frissítőt)


Mandala festés workshop

Mandala festés selyem ablakképre

A foglalkozás az eszközök és anyagok bemutatásával kezdődik. Majd egy rövid meditációval ráhangolódunk az alkotásra. Választhatsz már előrajzolt mandala mintát, amiben segítséget adok, de hozhatsz magaddal egy egyszerű mandala alapmintát, melynek mérete 20-25 cm átmérőnél nem lehet nagyobb, mivel ekkora selyem alapra fogunk dolgozni.

Miután felrajzoljuk a mintát a selyem ablakképre, kontúrozó anyaggal megrajzoljuk a fő motívumot. A száradás után ráfestjük a választott színeket. Majd ezt tovább díszítheted intuíciód szerint. Mindig 100% hernyóselyemre dolgozunk, speciális selyemfestékkel, ezért garantált, hogy a mandalád színtartó és hosszú életű lesz.

Kinek ajánlom?

Különösebb rajztudást, előképzettséget nem igényel, ezért mindazoknak ajánlom ezt a workshopot, akik szeretik kreativitásukat kipróbálni különböző anyagokon, változatos technikákkal. Akik szeretik a mandalák világát, az elmélyült alkotást. Természetesen azoknak is, akik csak néhány órára elvonulnának a hétköznapok nyüzsgéséből.

Amiért érdemes eljönnöd:

Kipróbálhatod a selyemfestés csodálatos világát, amit a mandalafestés még bensőségesebbé tesz. Megismered alkotóképességednek ezt az oldalát is, miközben kikapcsolódsz, lelassulsz. Egy egyedi mandalát alkotsz, ami a Te rezgéseidet hordozza. Megtarthatod magadnak vagy ajándékba adhatod a kész alkotást.

Az alaptechnika megtanulása ezen felül alkalmassá tesz arra, hogy később egyedül is alkothass selyemképet. Az új ismereteken kívül új barátokra is szert tehetsz.

Maximális létszám: 6-8 fő

Időtartam: 3 óra

Ára: 6500 Ft (Az ár tartalmazza az összes felhasznált anyagot, az oktatást, és egy kis frissítő italt)


Selyemkendő festés

Selyemkendő festés

Ezen a workshopon egy kisméretű kendőt (45 x 45 cm, vagy 55 x 55 cm) festhetsz meg magadnak. Természetesen itt is megkapsz hozzá minden anyagot, és minden segítséget. 100% hernyóselyemre dolgozunk, speciális selyemfestékkel, melyet a végén vasalással fixálunk. Az elkészített alkotásodat hazaviheted.

Kinek ajánlom?

Különösebb rajztudást, előképzettséget nem igényel, ezért mindazoknak ajánlom ezt a workshopot, akik szeretik kreativitásukat kipróbálni különböző anyagokon, változatos technikákkal. Akik eddig csak csodálni merték a kézzel festett selyemkendőket, és reménykedtek, hogy egyszer kipróbálhatják ezt a különleges technikát. Természetesen azoknak is, akik csak néhány órára elvonulnának a hétköznapok nyüzsgéséből.

Amiért érdemes eljönnöd:

A workshop végére elsajátítod a selyem festés alapjait, a kontúrozó technikát, megtanulod, hogy hogyan fixáld a selymet, és gazdagabb leszel egy saját készítésű, kézzel festett selyemkendővel.

Megtanulod kifeszíteni az anyagot, előrajzolni a mintát és megfesteni a selymet. Megismerheted és kipróbálhatod a fixálás folyamatát. Olyan ismereteket kapsz, amit aztán bátran alkalmazhatsz otthon, újabb és újabb selyemkendők készítése folyamán. Készíthetsz saját, szabadkézi mintát, de választhatsz különböző kész minták közül is, amit majd felrajzolhatsz a selyemre. Van lehetőség arra is, hogy egy egyszerű, hozott mintát fess meg a kendődre.

Maximális létszám: 3-4fő

Időtartam: 4 óra

Ára: 8500 Ft (Az ár tartalmazza az összes felhasznált anyagot, az oktatást, és egy kis frissítő italt)


1 + 1 Selyemfestő workshop

Selyemfestés workshop

Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy egy fél napon keresztül belemélyedhess a selyemfestés világába. Az 5 órás tanfolyam alatt elkészíthetsz egy kis kendőt és egy ablakképet is, amit természetesen haza is vihetsz.

Kinek ajánlom?

Különösebb rajztudást, előképzettséget nem igényel, ezért mindazoknak ajánlom ezt a workshopot, akik szeretik kreativitásukat kipróbálni különböző anyagokon, változatos technikákkal. Akik festettek már selymet, de szeretnék felfrissíteni a tudásukat, vagy akik meglepnék magukat egy fél napos kreatív kikapcsolódással.

Amiért érdemes eljönnöd:

A selyemfestő workshop végére elsajátítod a selyemfestés alapjait, a kontúrozó technikát, megtanulod, hogy hogyan fixáld a selymet, és gazdagabb leszel egy saját készítésű, kézzel festett selyemkendővel, és egy kis selyem ablakképpel. Ehhez tudok segítségül rajzokat adni, de hozhatsz magaddal egy maximum 20 cm átmérőjű egyszerű rajzot. (Virágok, egyéb növények, gyerekszobába való figurák, egyszerű ábrák.)  A kendőre készíthetsz saját, szabadkézi mintát, de választhatsz különböző kész minták közül is, amit majd felrajzolhatsz a selyemre. Van lehetőség arra is, hogy egy egyszerű, hozott mintát fess meg a kendődre

Megtanulod kifeszíteni az anyagot, előrajzolni a mintát és megfesteni a selymet. Megismerheted és kipróbálhatod a fixálás folyamatát. Olyan ismereteket kapsz, amit aztán bátran alkalmazhatsz otthon, újabb és újabb selyemkendők és ablakképek készítése folyamán.

Maximális létszám: 3-4 fő

Időtartam: 5-6 óra

Ára: 13000 Ft (Az ár tartalmazza az összes felhasznált anyagot, az oktatást, és egy kis frissítő italt)


Ecoprint készítő alaptanfolyam

Ecoprint készítés

Az ecoprint készítés egy nagyon érdekes eljárás, melynek folyamán a növényi részek (levelek, virágok) lenyomatai, és színük egy része mintát hagy az anyagon. Ez az eljárás műszálas anyagoknál nem alkalmazható. Ezért mi 100% hernyóselyemre fogunk dolgozni. A növényeket frissen szedjük a saját kertemből. (Nem szárított és nem fagyasztott) Ez a technika csak nyáron működik jól, amikor nem esik túl sok eső, és nincs nagy szárazság sem. Ezért ez csak nyári tanfolyam, érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot.

Kinek ajánlom?

Minden olyan érdeklődőnek, aki nem csak a növények szerelmese, és alkotó kedvű, nyitott kreatív ember, hanem azoknak is, akik fontosnak tartják a fenntartható jövő alapelveit.

Amiért érdemes eljönnöd:

A 4- 4 és fél órás tanfolyam ideje alatt ecoprint technikával megfestésre kerül egy 35 x 130 cm-es selyemsál, amit természetesen hazavihetsz. Megismerkedhetsz az eljárással, hogy miként maradnak meg a színek és a növényi formák a selymen. A végén egy teljesen elkészült, különleges sállal leszel gazdagabb, valamint olyan tudással, amit aztán bármikor tudsz alkalmazni. Valamint megmutatok egy játékos eljárást is.

Maximális létszám: 4-6 fő

Időtartam: 4-4,5 óra

Ára: 7000 Ft (Az ár tartalmazza az összes felhasznált anyagot, az oktatást, és egy kis frissítő italt)


Kreatív program szülinapra, vagy lánybúcsúra!

Selyemfestő workshop

Adj élményt ajándékba!

Segítek újszerűvé tenni a barátnős szülinapi bulit, vagy a lánybúcsút egy kreatív programmal. Ünnepeljetek a műhelyemben, és fessetek közösen. Készítsetek együtt az ünnepelt számára közös kézzel festett selyemsálat vagy kendőt.

A néhány órás elfoglaltság alatt elkészül egy olyan ajándék, ami a baráti társaság közös ajándéka az ünnepelt számára. A közös alkotás emlékezetessé teszi a napot, és egy teljesen egyedi élménnyel egybekötött ajándék lesz a végeredmény.

Gyertek a műhelyembe, hozhatjátok a tortát, vagy koccinthattok az ünnepelt egészségére. Az alapanyagot és a technikai hátteret én adom.

Keressetek telefonon, egyeztessünk időpontot és mondjátok el az elképzeléseteket. Kérjetek egyedi árajánlatot!

Helyszín: Debrecen, Katalin utca 41.

Telefon: 70 / 282-7812

Email: info@csajbokmarta.com


Exkluzív vásárlási lehetőség

Selyemsálak, selyemkendők

Ezt a lehetőséget azok számára ajánlom, akik a webáruház kínálata alapján nem tudnak dönteni, hogy melyik kendőt, sálat, vagy egyéb dolgot vegyék meg.

Ezért ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN akár hétvégén is, EGY ÓRÁS vásárlási lehetőséget biztosítok. Megtekintheted az összes készleten lévő termékemet, bármit felpróbálhatsz és válogathatsz egy órán keresztül. Természetesen hozhatod a párodat vagy a barátnődet, esetleg azt, akit szeretnél megajándékozni. Megbeszélhetjük egyedi elképzeléseidet is.

Helyszín: Debrecen, Katalin utca 41.

Telefon: 70 / 282-7812

Email: info@csajbokmarta.com

Nyitott műhely-Vásárlási lehetőség

Egész napos vásárlási lehetőséget biztosítok egyes előre meghirdetett hétvégi napokon a műhelyemben. Ezen a napon 9-18-óra között időpont foglalás nélkül lehet jönni vásárolni a teljes készleten lévő árukészletből, vagy leadhatod egyedi igényedet is.

Helyszín: Debrecen, Katalin u. 41.

Telefon: 70/282-7812

Email: info@csajbokmarta.com


A cikket támogatta a Heverde babzsák webáruház, ahol kényelmes felnőtt (https://heverde.hu/babzsakfotel) és gyerek (https://heverde.hu/babzsak-gyerekeknek) babzsákfoteleket, meditációs ülőpárnákat és babzsák puffokat (https://heverde.hu/puff) találsz vidám színekkel és mintákkal, akár IKEÁS anyagokból (https://heverde.hu/blog/babzsakfotel-ikea-anyagbol) is.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük