Még 1998-ban történt, hogy a férjem egyik munkatársa és egyben barátja ifjú huszonévesként hozzájutott élete első lakásához. Örömmel újította fel nagyrészt saját kezűleg, és beletette szívét-lelkét, minden ötletét és minden erejét. Igazi vagány legénylakást hozott össze. Ráadásul irigylésre méltó lakberendezési vénával volt megáldva.

Mivel jó barátunk volt, ezért sűrűn járt hozzánk, ismerte a munkáimat. Már abban az időben sem ragadtam le a selyemsálak festésénél, hanem több dologgal is kísérleteztem. Készítettem nyakkendőket, párnákat és képeket is. Nagyon megtetszettek neki a selyempárnák, amiket akkor sem lehetett csak úgy beszerezni a boltokban. A hálószobáját mexikói hangulatúra alakította, és ehhez rendelt tőlem ágytakarót és párnákat. Jó döntés volt, mert ez az a minta, ami valóban alkalmas arra, hogy egy férfi lakását is díszítse. Minden mérnököt vonzanak a geometrikus vonalak, így őt is. A színek pedig a mintához tökéletesen illeszkedő kellemes földszínek lettek.

 

Sajnos amikor elkészült ez a munkám, akkor még digitális fényképezőgép nem volt, így a megmaradt képek, amik itt láthatóak papírképekről lettek átmenekítve. Az ágytakaró színei nem tökéletesek, de a párnákból kitalálható, hogy milyen kellemes meleg árnyalatok voltak.

kézzel festett egyedi selyem ágytakaró

A mintás részek 1-1 külön felfeszített képként készültek 100 %-os szatén selyemre. Fixálás után ezeket a részeket összevarrtam puha, kellemes árnyalatú barna műselyemmel. Gondosan kimértem az arányokat, hogy pontosan passzoljon az ágyra. Aztán vettem bele bélést és összedolgoztam a három réteget, mert a hátuljára is került még egy réteg, hogy ne látszódjon a bélés. Aztán, ahol a minta adta magát, letűztem, hogy a rétegek ne mozogjanak el egymáson.

kézzel festett selyem párna, mexikói mintával

Készült hozzá néhány párna is ugyanazzal a mintával. A négy hálószobai párnán kívül a nappaliba is került még két afrikai stílusú kézzel festett selyempárna. Ennek a mintáját nem én rajzoltam, hanem egy újságból merítettem az ötletet, amiről még lesz bejegyzésem.

Kézzel festett selyem párna

Kézzel festett selyem párna

Nagyon domináns és hangulatos elemei lettek a párnák a lakásnak. Senki sem tudta szó nélkül hagyni az eredeti ötletekkel berendezett legénylakást. Hálás voltam ezért a megrendelésért, mert nagy lökést adott a többi nagyobb lélegzetű munkámhoz.

Kézzel festett selyem párna mexikói mintával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: