Kézzel festett selyemsál virágzó ággal/2

Virágzó gyümölcsfák ihlették

… Tavaszi virágok ihlették / 4.

Amikor a szürke és kopasz fák egyik napról a másikra virágba borulnak, az egész biztosan az év egyik legszebb időszaka. A finom, langyos meleg, a föld illata, és a gyenge, mégis összehasonlíthatatlanul egyedi illatok belengik a kerteket, az azt jelenti, hogy elkezdtek virágozni a fák is. Visszavonhatatlanul itt a tavasz!

Kézzel festett selyemsál virágzó ággal

A gyönyörű tiszta kék ég, a halvány rózsaszín, és fehér árnyalatú gyümölcsfa virágok számomra olyanok, mint egy romantikus, fiatal menyasszony, amikor a legboldogabb és a legszebb napjához érkezett, és fátyollal a fején tündököl.

Selyemsál tavaszi ággal, kézzel festett

Nincs az az idős ember, aki ilyenkor ismét erőre ne kapna, és egy pillanatra élvezze, hogy átjárja az ereit a fiatalság érzése. Ez az a pillanat, ami nekem is ihletet adott a tavaszi virágzó ág megfestéséhez, természetesen selyemre.

Virágzó ág, opálos háttérrel

Már többször is megfestettem, és szerintem még nagyon sokszor el fogom készíteni ezt a mintát. A virágok lehetnek fehérek, vagy rózsaszínek, a kontúrozó lehet gyöngyház, vagy arany színű, de a hátteret mindig világoskéknek tudom elképzelni. Hiszen ilyen ez a tavaszi égbolt színe. Néha persze feltűnik néhány bárányfelhő is, ezért az én sáljaimon sem egyöntetű a kék szín, hanem kicsit árnyalt, vagyis „felhős”.

Ez a minta a fiatal korosztály számára készült, hogy még inkább kiemelje az üdeségüket, a hamvasságukat. Természetesen ez nincs kőbe vésve, hiszen minden korosztályban vannak olyanok, akik szeretik a hamvas árnyalatokat. Ez a sál nagyon jól mutat egy fiatalos, de természetes ősz haját meghagyó hölgyön is.

Kézzel festett, tavaszi selyemsál
Tavaszi ág zöldes háttérrel

A világos kéken kívül nagyon szeretem használni az opál árnyalatot, vagy ahogy a festékre van írva, a Nílusi zöldet. Olyan üde árnyalat, hogy kortól függetlenül azonnal érezzük a szívünk körül azt a bizonyos zsiborgást… Kék, vagy zöld? Mindegy. A lényeg az, hogy élvezzük a friss tavaszt, és maradjunk örök ifjak!

1 Comment

  • Rubos-Varga Viktória

    Kedves Marta!
    Kerem sziveskedjen arajanlatot kuldeni selyem sal festesre.Ballagasi ajandekbak szanom.
    Koszonettel:Rubos-Varga Viktoria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: