Virágzó gyümölcsfák ihlették

Virágzó gyümölcsfák ihlették

Tavaszi virágok ihlették/4. Amikor a szürke és kopasz fák egyik napról a másikra virágba borulnak, az egész biztosan az év egyik legszebb időszaka. A finom, langyos meleg, a föld illata, és a gyenge, mégis összehasonlíthatatlanul egyedi illatok belengik a kerteket, az azt jelenti, hogy elkezdtek virágozni a fák is. Visszavonhatatlanul itt a tavasz!

Kézzel festett selyemsál virágzó ággal

A gyönyörű tiszta kék ég, a halvány rózsaszín, és fehér árnyalatú gyümölcsfa virágok számomra olyanok, mint egy romantikus, fiatal menyasszony, amikor a legboldogabb és a legszebb napjához érkezett, és fátyollal a fején tündököl.

Selyemsál tavaszi ággal, kézzel festett

Nincs az az idős ember, aki ilyenkor ismét erőre ne kapna, és egy pillanatra élvezze, hogy átjárja az ereit a fiatalság érzése. Ez az a pillanat, ami nekem is ihletet adott a tavaszi virágzó ág megfestéséhez, természetesen selyemre.

Virágzó ág, opálos háttérrel
Tavaszi selyemsál, kézzel festett
Tavaszi ág selyemre festve
Tavaszi minta, selyemfestés

Már többször is megfestettem, és szerintem még nagyon sokszor el fogom készíteni ezt a mintát. A virágok lehetnek fehérek, vagy rózsaszínek, a kontúrozó lehet gyöngyház, vagy arany színű, de a hátteret mindig világoskéknek tudom elképzelni. Hiszen ilyen ez a tavaszi égbolt színe. Néha persze feltűnik néhány bárányfelhő is, ezért az én sáljaimon sem egyöntetű a kék szín, hanem kicsit árnyalt, vagyis „felhős”.

Selyemsál tavaszi ággal, kézzel festett
Tavaszi sál, világoskék háttérrel

Ez a minta a fiatal korosztály számára készült, hogy még inkább kiemelje az üdeségüket, a hamvasságukat. Természetesen ez nincs kőbe vésve, hiszen minden korosztályban vannak olyanok, akik szeretik a hamvas árnyalatokat. Ez a sál nagyon jól mutat egy fiatalos, de természetes ősz haját meghagyó hölgyön is.

Kézzel festett, tavaszi selyemsál
Tavaszi ág zöldes háttérrel

A világos kéken kívül nagyon szeretem használni az opál árnyalatot, vagy ahogy a festékre van írva, a Nílusi zöldet. Olyan üde árnyalat, hogy kortól függetlenül azonnal érezzük a szívünk körül azt a bizonyos zsiborgást… Kék, vagy zöld? Mindegy. A lényeg az, hogy élvezzük a friss tavaszt, és maradjunk örök ifjak!1 thought on “Virágzó gyümölcsfák ihlették”

  • Kedves Marta!
    Kerem sziveskedjen arajanlatot kuldeni selyem sal festesre.Ballagasi ajandekbak szanom.
    Koszonettel:Rubos-Varga Viktoria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük