Sárga sálban a Mississippinél

Sárga sálban a jazz fővárosában

2014. július, New Orleans, Louisiana, USA.

Az Egyesült Államokban töltött idő alatt egyszer elutaztunk New Orleansba is. Ennek a városnak annyira más az atmoszférája, hogy kicsit azt éreztem, hogy egy olyan helyre érkeztem, ami tele van -jó értelembe vett- őrült, dilis, különc emberekkel. Mintha a Mississippi magával hozta volna az összes különcöt és hordalékaként letette volna egyszerre ebben a városban, ahol ezek az emberek vidáman élnek.

New Orleans-i utcazenész

A jókedv folyamatos, mindegy, hogy a villamoson ülsz, vagy sétálsz a belvárosban. Ezt csak segíti a minőségi, hangulatos jazz zene, ami már megadja a laza alap hangulatot. (Na de ne titkoljuk el azt sem, hogy estefelé a belváros forgatagában talpig állunk a fűszagban, ami sok embernek segíti a jókedvét és amíg nincs balhé, addig a rendőröket ez nem érdekli.)

New Orleans-i erkélyek

A házak homlokzata magán viseli a tipikus new-orleansi stílusjegyeket. Az ételek nevei és összetétele elég rendhagyó, mert itt már simán vehetsz aligátor burgert, és megismerheted a déli specialitást a jambalayat, ami igazából rizses hús jó csípősen. Az érdekes fűszerezése miatt nagyon megszerettem.

Aligátor burger

Természetesen itt sem hagyhattam ki, hogy a Mississippi partján, ebben a különleges atmoszférában meg ne lengessem az egyik selyemsálamat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: