Kézzel festett fadoboz kollekció

Kézzel festett fadobozok

2012 környékén valahogy fellendült a népi motívumok iránti érdeklődés országosan. Jobbnál-jobb dolgok születtek az alkotók által. Megjelentek az újra gondolt hímzés minták. Kissé modernizálva, leegyszerűsítve, vagy újra gondolt színekkel. Felkerültek pólóra, táskára, babaholmira és mindenféle kiegészítőkre, lakberendezési tárgyakra.

Hódítottak a tulipán és a szív motívumok. Abban az időben a webáruházamban nem csak a saját, kézzel festett termékeimet árultam, hanem más kézműves alkotók színvonalas termékeit is. Nagyon élveztem, mert sok új, igazán tehetséges kézművessel találkozhattam így. Sokszor nem tudtam ellenállni, és magamnak is beszereztem néhány gyönyörű dolgot. Így lett sok szép ékszerem, táskám, szoknyám, meg mindenféle dolgom. Ezek hatása nem maradt el, mert már alapból fogékony voltam a népies motívumokra a néptáncos múltam miatt. Így én is elkezdtem festeni ezeket a motívumokat, de most kivételesen nem selyemre.

Tulipános, festett fadoboz nemzeti színekkel Tulipános, madárkás, festett fadoboz

Új dologgal próbálkoztam, így került elém a fa. A hobbiboltok kínálataiban éppen nagyon hódított a sokféle festhető, dekupázsolható fadoboz. Én is megpróbálkoztam velük. Ezért el is készült egy igen nagy adag festett doboz kollekció. Egy nagyobbat meg is tartottam, most ebben tárolom a selyemfestékeim egy részét.

Kézzel festett fadoboz kollekció, népies motívumokkal

A minták közül én is az indákat, leveleket, szív motívumokat választottam. Persze nem maradhattak le a tulipánok és a kedves csicsergő madárkák sem.

Madárkás, fedeles fadoboz Tulipános, madárkás fa tároló

Nagyon szerettem ezeket csinálni. Jó kirándulás volt egy új anyag irányába. De azt gondolom, jobb ha a selyemfestésnél maradok 😊.

Madárkás szalvéta tartó, festett fadoboz Festett fa sótartó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: