Bioudvar tábla

A biopiac festett táblája

Sok évvel ezelőtt kedves felkérést kaptam. A debreceni biopiac cégtábláját kellett megfestenem. Akkoriban fa dobozokat is festettem, így figyelt fel rám Nagyné Marján Zsuzsa, aki nagy lelkesedéssel szervezi és irányítja a mára már közhasznú egyesületté szerveződött közösséget. Eredetileg 2003-ban indult, teret adva a biotermelőknek és az őket kereső vásárlóknak.

A felkérés egy fatábla megfestéséről szólt. Legyen természet közeli, barátságos, és jelenítse meg a szellemiségét a bioudvarnak.

Bioudvar fatábla

Lehet rajta kismadár, gyümölcs, zöldség… Mindehhez kaptam egy nagy fadarabot. Az alapot barnára festettem, és betű sablonok segítségével (amik még dekoratőr koromból maradtak) felrajzoltam a feliratot. A betűk zöld színt kaptak.

Tábla kismadárral

Felkerült egy kismadár, tulipán és néhány inda, meg persze egy alma is. Miután a telefonszámot is elhelyeztem, az egész kapott egy lakk réteget, és kész.

Bioudvar festett tábla

Mivel semmi nem tart örökké, így ez sem. Lassan megkoptatta az eső és a nap, így mára már nem ez a tábla díszíti a bejáratot, de nagyon szép emlék számomra.

A BioUdvar Debrecenben a Kandia utca 14. alatt működik. Hetente csak egyszer tart nyitva, szombaton 7-12-óráig. Épp ez adja a különlegességét is. Érdemes ellátogatni és beszerezni a finomságokat hétvégére. Mindig akad a gazdáknál egy kis kóstoló is, finom kenyér, sajt, házi süti.

1 Comment

  • Nagyné M.Zsuzsa

    Drága Márti! Hálás vagyok neked ezért! Te még ezt is megőrizted! 🙂 Valóban hosszú évekig díszitette a Biopiac bejáratát a szines tábla. Igazán köszönöm az “aligismertség” után is bevállaltad, megfestetted és egy igen kedves ismerettség bontakozott ki a madárka szárnyai alatt! Köszönöm neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: