Több mint két évtizedes munkásságom alatt már nagyon sok dologgal kísérleteztem. Ebből az egyik az ékszerkészítés. Jó néha egy kicsit elbarangolni és ötvözni a különböző dolgokat, hogy valami új lásson napvilágot.

A mandalarajzolás és elemzés az egyik régi tevékenységem. Az elemzést terápiás módszerként használom, mert nagyon jó önismereti játék. Jó látni az arcokat egy-egy foglalkozás alkalmával, amikor teljesen ismeretlenek vagyunk egymás számára és mégis a frissen elkészült mandaláról sok személyes vonatkozású dolgot le tudok olvasni, ezzel meglepve a rajzolót. Senki sem számít arra, hogy egy lapra egy óra alatt virágokat, ábrákat, pöttyöket és vonalakat rajzol, majd jön valaki és leolvassa azt, ami talán neki is csak a rejtett, titkos vágya, dédelgetett álma, de már valahol megfogant benne, és a tudatalatti egy pillanatra látni engedi azt.

Önmagam számára már nagyon ritkán készítek mandalákat, épp az említett okokból. Már néhány vonás után tudom, hogy mi akarja megmutatni magát a tudatalattimból. Persze nem volt ez mindig ilyen egyértelmű. A sok szimbólumnak, rejtett tartalomnak be kellett ivódnia a lelkembe. Addig sok-sok mandala készült.

Egy időben úgy döntöttem, hogy mások számára is elérhetővé teszem ezeket és fülbevalókat és medálokat készítettem belőle.

Hiszen van néhány szimbólum, ami mindenkinek érvényes, és jó, ha emlékeztet, segít, vagy épp erősít minket.

Sorskerék mandala fülbevalón Sorskerék mandala medálon

Ezért készült egy szett a „sorskerék” című mandalámból. Az örök körforgást láthatjuk rajta, ami sosem áll le amíg élünk. Mindig van lent és fent. Változik az anyagi helyzetünk, a szerelmi életünk, az egészségünk. Jó, ha tisztában vagyunk vele, és emlékeztetjük magunkat arra, hogy minden változó és minden mulandó. A jót követi a rossz és szerencsére így van ez fordítva is.

Csillag szimbólumos mandalás ékszerszett Csillag szimbólumos mandalás medál

A csillag szimbólum, az égi szikrát jelenti. Egy új ötletet, egy nagy lehetőséget vagy új kezdetet mutat. Egy ilyen szimbólummal erősíthetjük elindulásunkat valami új felé. Sokszor nehéz megtenni az első lépéseket, még akkor is, ha tudjuk, hogy jó irányba haladunk. Ki kell lépni a komfortzónából, ami sok embernek nehezen megy. Ehhez ad segítséget egy medál, ami ott van velünk egész nap és ha elbizonytalanodunk, csak egy pillantást kell rá vetnünk, hogy új lendületet kapjunk.

Tulipános medál, mandala Virág motívumos mandalás medál

A tulipános, nőies, virágos motívumok segítenek kibontakoztatni nőiességünket. Emlékeztetnek lelki finomságainkra, a kedvesség fontosságára, a szeretet kiárasztására és a szenvedély befogadására, ami termékennyé tesz minket.

(A fotók nem profi képek. Minőségükért elnézést kérek.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: