Az én gyermekeim már kinőttek az iskolapadból, de emlékszem, hogy minden alkalommal, amikor egy-egy jelentős váltáshoz értek az élet szakaszukban, a szülőértekezletek nehéz pontja volt a pedagógus búcsú ajándék kitalálása és beszerzése. Nem csak az ötletek összehangolása és az érték meghatározása, hanem a beszerzés is nehéz volt. Ez már az óvodában elkezdődött. Ilyenkor rendszerint az óvodai csoport nevéből kiindulva keresnek ajándékot a szülők. Tőlem is kértek már olyan selyemkendőt, ami napraforgós volt. A három óvónéni napraforgó mintás selyemkendőt kapott a gyerekek neveivel ellátva. De volt olyan kérés is, hogy egy nagyon vidám, fiatal színes egyéniségű óvónéninek kérték a selyemkendőt a Napsugár csoportba.

praktikus búcsú ajándék mintás selyem kendő

Praktikus búcsúajándék minta

Ez a minta nagyon praktikus általános iskolás és középiskolás búcsúajándék mintájaként is. A levelekben kényelmesen elfér a gyerekek neve külön-külön. Középre fel lehet írni az évszámot. A színek pedig bármilyenek lehetnek. Felvéve nem hivalkodóak a nevek, mert úgy van elkészítve, hogy a levelekbe beleolvad a szöveg. Ha a tanárnő emlékezni akar, akkor pedig jól olvashatóak a nevek. A kézzel festett selyemkendő vagy sál, évtizedek múlva is megtartja a színét, szépségét, és nem utolsó sorban az értékét. Nem csak emlék lesz a szekrény mélyén, hanem egy jól használható darab a ruhatárban.

A színeket a pedagógus egyéniségéhez, vagy az iskola színeihez lehet hangolni. Ha két-három tanárnőt kell megajándékozni, akiket az osztály egyformán kedvelt, akkor akár ugyanaz a minta is lehet több árnyalatban. Így egyforma, de mégis más ajándékot kapnak, figyelembe véve az egyéniségüket, korukat, hajuk, szemük színét. Az általam készített kézzel festett selyemsálak és kendők mindig díszcsomagolásban érkeznek.

Ráadásul időnként egy-egy pedagógus végleg búcsúzik az iskolától akár évközben is. Ha a gyerekek nagyon szerették, akkor a szülők mindenképp szeretnének valami kis emlékezetes, hála ajándékot adni. Erre több ötletem is van.

A búcsút emlékezetessé tehetjük egy különleges kézzel festett selyem képeslappal, vagy egy emlékkönyvvel. Így egységes hatású, de mégis más ajándékot kaphat akár az egész tanári kar. Egyedi ötletekkel, újabb minták tervezésével is bátran megkereshetnek a szülők.

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: