Ballagási ajándék pedagógusoknak

Ballagási ajándék pedagógusoknak

Így készült a Napraforgó csoport ballagási ajándéka

Speciális kéréssel fordultak hozzám május elején. Óvodai ballagás alkalmából, három óvónéninek szerettek volna különleges, egyedi és emlékezetes ajándékot adni a gyerekek és a szülők. Végül ez a három kendőcske készült el egyedi kivitelben, és lett óvodai ballagási ajándék.

Egyedi, kézzel festett napraforgós ajándék

Legyen napraforgós!

A kérés fontos pontja az volt, hogy a csoport szimbóluma, a napraforgó mindenképp domináljon a kendőkön. Valamint nagyon fontos volt, hogy minden gyerek keresztneve és a ballagás évszáma is legyen feltüntetve.

Selyemkendő napraforgókkal, egyedi ajándék

A napraforgó egy nagyon vidám, látványos növény, amit sokan kedvelnek. Utazáskor a legunalmasabb, leghosszabb utat is feldobja, ha az autóból, vagy vonatból kitekintve a hatalmas napraforgó táblákat csodálhatjuk. A látványos, élénk sárga fejek szinte mosolyognak ránk, amitől elszáll az összes bánatunk. Olyanok, mint a kedves vidám gyerekek, ezért nem is lehetne jobb nevet választani egy óvodai csoportnak, mint azt, hogy: Napraforgó csoport.

Napraforgós képet és sálat festettem réges-régen, amikor egy időben nagyon népszerű lakberendezési dekoráció volt ez a kedves növény. De most valami másra volt szükség, hiszen itt a gyerekek neveit is rá kellett írni a kendőre.

Ötlet napraforgós selyemkendőhöz, nevekkel
Egyedi terv napraforgós selyemkendőhöz

Tervek

Ezért készítettem két tervet is, hogy a szülők dönthessenek. Az egyiken négy napraforgó volt, és a szélének a színe választható volt zöld, vagy narancssárga színben. A gyerekek nevei pedig a kendőn elszórva helyezkedtek el.

Vázlat napraforgós selyemkendőhöz
Vázlat napraforgós selyemkendőhöz

A másikon nyolc napraforgó fej volt, aminek a közepébe lettek tervezve a gyerekek nevei. A széle pedig zöld színű volt. A szülők emellett döntöttek, így ebből a verzióból készült három darab, a közepén évszámmal. A kontúrok és a nevek arany színnel voltak megrajzolva.

Terv a napraforgós selyemkendőhöz
Kézzel festett, egyedi napraforgós kendő
Napraforgó csoport ajándéka ballagásra

Örömmel készültek

A szülőknek a rajzok alapján egy kis fantáziára volt szükség, mert azért selyem anyagon elég más az összkép, mint papíron. A tervek méretarányosan készültek el, hogy könnyítsek a helyzeten.

Kis selyemkendő, kézzel festett egyedi

Örömmel vállalok egyedi felkérést, amiből szerencsére nincs hiány. Jó tudni előre, hogy hova fog kerülni az alkotásom. Ki fogja viselni, milyen alkalomból kapja valaki, és természetesen nagyon jó egy kicsit cinkosnak lenni az meglepetés elkészítésében.

Remélem ezek a napraforgós kendőcskék is sok örömet okoztak az óvónéniknek, és örök emlék marad számukra, amit a ballagó csoporttól kaptak.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük