Ecoprint

Az ecoprint technika és az ezzel készült termékek bemutatása.

Ez a technika a növények leveleit, virágait és egyéb színanyagait használja természetes alapanyagú textilek, selyem, gyapjú, pamut megfestésére, lenyomat készítésére. A textilfestésnek ez a módja azért fogott meg, mert egyedi és megismételhetetlen.

Több órás előkészítő munka (gyűjtés, áztatás, gőzölés) után tárul a szemünk elé a kész alkotás, ami a természet és az ember közös együttműködésének az eredménye. Mivel tudjuk, hogy az ember is, és a természet is elég kiszámíthatatlan, ezért minden sikeresen elkészült darab valóságos csoda és ünnepi pillanat.Elmélyült tudást és alapos előkészületet, sok kísérletezést igényel az olyan levelek megtalálása, amelyek alkalmasak erre a technikára. Minden alkalom egy újabb kísérletnek számít, mert a lehetőségek végtelenek.

A múló természet megörökítése izgalmas játék. Ahogy minden ember más formájú és egyéniségű, egyszeri és megismételhetetlen teremtmény, úgy a levelek és a virágok is.

Ecoprint technika és a festő növények

Ecoprint technika és a festő növények

Az ecoprint technika lényege, hogy a fák, bokrok, virágok leveleit és szirmait segítségül hívva nyomatokat készítsünk. Ezek a nyomatok kerülhetnek papírra, nemezre, selyemre, pamut anyagra, és egyeseknek sikerül bőrre is elkészíteni. Ilyet még csak egy helyen láttam a pinteresten, de lenyűgözőnek találtam. Remélem egyszer nekem […]

Ecoprint: selyemfestés növényekkel

Ecoprint: selyemfestés növényekkel

Az elmúlt hónapokban egy különleges, teljesen egyedi technikával kísérleteztem. A selyemfestésnek egy olyan módjával, amit Magyarországon szinte senki sem csinál. Idő közben a kíváncsiság más természetes anyagok felé is elcsábított. Így jött a selyem és a szatén selyem mellé a vászon, gyapjú és a pamut. […]