Ballagási ajándék óvónéninek

Amikor közeleg a ballagási időszak, a ballagó gyerekek szüleiben egyre erősödik a kérdés: mi lenne jó ballagási ajándék óvónéninek, tanárnéninek? Ilyenkor sokan keresnek meg egyedi elképzelésekkel, megrendelésekkel. Nagyon megtisztelő, ha valami teljesen újat, egyedit kell készítenem, és egyben izgalmas is. Így készült ez a kendő is a Bóbita óvoda egyik pedagógusának.

Így terveztem meg a mintát

Fontos szempont volt, hogy legyen a kendőn négy tulipán piros, sárga, kék és zöld színben, mert ezek az óvoda jelképei közé tartoznak. Ezen kívül még a pitypang is képviselve legyen valamilyen formában, és a búcsúzó gyerekek nevei és az évszám is jelenjen meg.

Így tehát ezen szimbólumok mentén kezdtem el gondolkodni. Természetesen az alapot a négy tulipán adta. Ezért azok kerültek a négy sarokba. Mivel ezek már négy különböző színt képviselnek, a többi színt és mintát igyekeztem nagyon visszafogottra alkotni.

Készítettem egy színvázlatot, amit elküldtem a megrendelő szülőknek. Aztán méretarányosan megrajzoltam az elképzelt motívumot.

Fontos számomra az ilyen mozgalmas minta elképzeléseknél, ahol még neveknek és évszámnak is szerepelnie kell, hogy a megajándékozott számára ne csak egy emlék maradjon, hanem egy hordható darab is legyen az elkészült kendő.

Ezért kiválasztottam egy színt, jelen esetben a kéket, és ennek harmonikus árnyalatait használtam. A kendő közepére terveztem az évszámot egy stilizált pitypang fejecskébe. Így a selyemkendő mintája kiterítve egy nagyobb pitypang fejnek érzékelhető.

A feliratokat, vagyis a gyerekek neveit pedig koncentrikus körökben írtam fel ezüst színnel. A kék szín árnyalatai belülről kifelé sötétednek.

Ilyen lett

Összességében egy letisztult minta készült, mégis benne van minden, amit a megrendelő kért. Örömömre a visszajelzés nagyon pozitív volt. Ezúton is köszönöm a megrendelést, és várom az egyedi megrendeléseket nem csak ballagásra, hanem bármilyen jeles eseményre.

Az általam festett selyemsálakhoz és kendőkhöz minden esetben díszcsomagolás jár, magyar-angol kezelési útmutatóval.

Ha ezt a cikket azért találtad meg, mert ballagási, vagy pedagógus búcsúztató ajándékot keresel, akkor figyelmedbe ajánlom webáruházam ilyen jellegű kínálatát: enkisboltom.hu

Ihletadónak pedig olvasd el régebbi munkáimról készült képes összefoglalókat itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP

Látogasd meg webáruházamat is: